Paneel bouw

Flexibele partner in technische oplossingen voor de tuinbouw

Op maat gemaakt

Al onze panelen ontwerpen en bouwen wij in onze eigen werkplaats. Zo maken wij bijvoorbeeld de panelen voor onze eigen units hier, maar ook schakel- of bedieningspanelen voor andere toepassingen binnen de tuinbouw industrie. Hierbij kan je denken aan hoofd- of onderverdelers of bijvoorbeeld schakelkasten voor assimilatie belichting.

Main distribution panels

Voor de distributie van de getransformeerde stroom wordt een hoofdverdeler (MDP) gebruikt om de elektrische stroom te verdelen in ondergeschikte distributiekringen. Het is een sterkstroomverdeler en voor elk transformatorstation moet een MDP worden geïnstalleerd.

Hoofd distributie paneel bouw
Sub distributie paneel bouw

Sub dstribution panel

De subdistributiepanelen (SDP) zijn verantwoordelijk voor de stroomdistributie van de MDP naar de secundaire circuits met een beveiliging voor elk circuit in een gemeenschappelijke behuizing.  Een SDP dient gewoonlijk ook als stroomvoorziening voor alle irrigatie-, ketelhuis- en dienstruimtemateriaal.

Central panel

De central panel is een elektrische schakelkast die de inkomende elektrische stroom verdeelt in ondergeschikte circuits voor de stroomvoorziening, beveiliging en centrale besturing van alle componenten en benodigde voorzieningen in de kas, zoals ventilatie- en schermmotoren. Het wordt central panel genoemd omdat de locatie meestal centraal is voor alle apparaten die moeten worden aangesloten. De central panels zijn vaak rechtstreeks aangesloten op de SDP’s.

Centraal paneel bouw
verwarming paneel bouw

Heating panel

Het (de) verwarmingspaneel(en) bevindt (bevinden) zich in de kas langs de gevels en is (zijn) gewoonlijk gemonteerd in het midden van de sectie nabij de verwarmingsmenggroep. Dit paneel is verbonden met de CP en is verantwoordelijk voor de stroomvoorziening van de nabijgelegen verwarmingspompen en componenten zoals dekwassers en gevelschermpanelen, waardoor de noodzaak van een groot aantal kabels tussen de CP en de verste componenten wordt vermeden en kosten en arbeidstijd worden bespaard.

Heating panel Boiler room

Het verwarmingspaneel ketelruimte is een regelkast die bescherming biedt, en regelapparatuur voor alle noodzakelijke pompen en regelapparatuur voor verwarming in de ketelruimte.

verwarming ketelhuis paneel bouw
Gevel scherm paneel bouw

Gable screen panel

Het (de) gevelschermpaneel(en) voorziet in de voeding van de gevelschermmotoren en kan maximaal 3 gevelschermmotoren tegelijk voeden. Het heeft ook speciaal ontworpen circuits om de gevelschermen te bewaken en de motoren efficiënt en veilig te stoppen wanneer de schermen de eindschakelaars hebben bereikt of wanneer de motor het noodcontact bereikt. De GSP bevinden zich in de kas langs de gevels en zijn gemonteerd tussen de eerste en tweede gording.

Grow light panel

Onze Grow Light Panels (GLP) zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt voor elk project. Ze garanderen de beste bescherming voor de groeilampen en zijn precies afgestemd op de behoeften van het project. De panelen zijn ontworpen in een lange slanke vorm en zo gemonteerd dat de schaduw op de gewassen minimaal is. Met onze panelen is elke regeling mogelijk, van sequentieel schakelen (dambord) tot dimmen inclusief aanpassing van het kleurenspectrum (afhankelijk van de lamp).

groeilicht paneel bouw
Paneelbouw

Avant schakel- & bedienigskasten.

Onze schakel- & bedieningskasten worden met componenten van de beste kwaliteit ontworpen en gebouwd. Een aantal van onze kasten zijn gestandaardiseerd maar de meeste worden voor ieder project speciaal ontworpen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de kwaliteit hoog blijft en het zijn toepassing goed uit kan voeren. Bij al onze panelen lever wij de elektrische schema’s en indelingstekeningen mee in de kast.

N

Zeer gebruiksvriendelijk

N

Gemakkelijk te onderhouden

N

Geschikt voor alle computer systemen

N

Hoge kwaliteit componenten

N

Ook mogelijk om te personaliseren

N

Zeer betaalbaar

Stuur ons een bericht.

2678KJ, Hoefweg 1, De Lier, Nederland

info@avantprojects.nl

volg ons op LinkedIn